Jaume Serrano Jordán

Metge-psiquiatra

Especialista en Psiquiatria
Màster en SIDA

Actualment coordinador del CAS Horta-Guinardó, integrat a l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i Psiquiatra del equip professional de GLOBAL-MENT Sant Cugat.

Ha estat Codirector i psiquiatre d’addiccions i patologia dual de l’Institut Psicomèdic Sant Cugat. Ha participat en el disseny de programes i protocols, tasques assistencials pròpies en centres de l’Ajuntament de Barcelona i de l’ASPB com els CAS de Sants, Garbivent, Sarrià i el Centre d’Acollida i el Programa Residencial “Can Puig”.

És referent i tutor Pràcticum de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i del Màster de Psicologia Sanitària de la Facultat de Psicologia de la Universitat Ramon Llull de Barcelona.

Docent i consultor del Programa “Beveu Menys” promogut des del Departament de Salut de la Generalitat.

Participa activament amb els grups de treball dels Comitès Operatius de Salut Mental i Addiccions de Barcelona: sobre el TDHA, Salut Mental i Addiccions, Patologia Orgànica i Gent Gran. Grup de Treball del “Programa d’Atenció als Adolescents amb Consum de Substàncies” del Pla Director de Salut Mental i Addiccions Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Ha assistit i participat com a docent i ponent en nombrosos cursos, jornades i congressos, fent diferents publicacions i estudis d’investigació en els camps de les drogues i patologies associades. Ha rebut alguns premis al respecte.

Membre de la Secció de Psiquiatria de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya, de Socidrogalcohol, de Patologia Dual i de la Coordinadora dels CAS de Catalunya.

Membre del Col•legi Oficial de Metges de Barcelona, núm. col. 14.805.